дом Общество Проектна седмица „Добри практики в аграрния сектор“

Проектна седмица „Добри практики в аграрния сектор“

0
ДЯЛ
Снимка: Шуменски университет

Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ реализира четвърто издание на инициативата „Проектна седмица“ – част от дейностите по проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Темата на събитието е „Добри практики в аграрния сектор“, а участници в него са студенти от образователно – квалификационна степен Бакалавър и Магистър на специалност „Растителна защита“.
В рамките на една седмица (07. – 14.11.2023 г.) младите специалисти, напътствани от ментори-преподаватели от катедра „Растителна защита, ботаника и зоология“ при Шуменски университет, ще имат за задача да намерят и систематизират информация по темата. Резултатите от своята работа студентите ще презентират пред експертно жури, свои състуденти и специалисти от аграрния сектор. Семинарът за представяне на резултатите ще се проведе на 14 Ноември 2023 г. от 09:00 ч. в зала „Сава Доброплодни“ на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в гр. Шумен.
На събитието са поканени гости с практически опит в сферата, с които студентите ще могат да обсъдят приложимостта в местни условия на представените добри практики.
Инициативата „Проектна седмица“ има за цел да провокира у младите хора интерес към практическото прилагане на нови научни резултати и технологии при решаването на конкретни задачи в практиката.

–––––––––––––––––––––––– www.eufunds.bg ––––––––––––––––––
Проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПразничен ритуал за Деня на народните будители
Следваща статияЗапочва кампанията „Да намалим риска!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 − = 19