дом Други Община Смядово с информационна кампания за преодоляване на дискриминацията срещу уязвимите групи

Община Смядово с информационна кампания за преодоляване на дискриминацията срещу уязвимите групи

0
ДЯЛ
Снимка: Община Смядово


 

Община Смядово организира информационна кампания под надслов:

„МНОГООБРАЗИЕТО Е БОГАТСТВО, ЕДИНСТВОТО Е СИЛА, А ВЗАИМНОТО УВАЖЕНИЕ Е ПОБЕДА!“

Община Смядово организира информационна кампания за преодоляване на дискриминацията и негативните нагласи срещу ромското население в изпълнение на дейност №12 „Дейности за комуникация и информираност, овластяване и развитие на общността, организиране и провеждане на информационни кампании за преодоляване на дискриминацията и негативните нагласи срещу ромското население в общините Смядово, Ветрино и Болярово“ по Проект BGLD-3.002-0004 „Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово“, финансиран по процедура BGLD-3.002 „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Кампанията ще се проведе в град Смядово в периода от 11.09.2023г. до 14.09.2023г., като в хода на реализацията й промоутъри ще популяризират целите на проекта и ще отправят към местното население апел за преодоляване на негативните стереотипи срещу малцинствата и насърчаване на взаимното уважение:

Интеграцията е ключът към един обединен свят, в който многообразието не е просто поредното предизвикателство, а е истинско богатство. Едва когато се научим да гледаме отвъд физическите, етническите и културните различия, можем да се освободим от предразсъдъците, да почувстваме силата на единството и заедно да изградим бъдеще, основано на взаимно уважение, равни възможности и просперитет.“

Кампанията ще завърши с информационни събития, които ще се проведат на 13-ти и 14-ти септември от 11:00 часа в закусвалня „Смеда“ гр. Смядово.

Всички желаещи, гости и жители на града могат да разгледат и тематичната аудио – визуална изложба „Индия – изгубени в контраста“, която ще бъде представена в Ритуалната зала в гр. Смядово в периода 13.09 – 14.09.2023г. от 11:00 до 16:00 часа.

Основната цел на проекта е базирана върху подобряване включването и овластяване на уязвимите групи, чрез въвеждане на механизми за устойчиво осигуряване на ефективни интегрирани мерки, водещи до подобрено социално включване на целевите уязвими общности на териториите на общините Смядово, Ветрино и Болярово.

Бенефициент на проекта е Община Смядово като реализацията му се осъществява в партньорство с общините Болярово и Ветрино, Сдружение Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, Сдружение „Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие“ и Норвежко-българска търговска камара.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Начало – 11.04.2022 г.

Край – 30.04.2024 г.

Стойността на проекта е 1 466 849.57 лева, от които 1 246 822,13 лева, предоставени от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (85%) – и национално съфинансиране (15%) – 220 027,44 лева.

Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи” не носи отговорност за съдържанието на публикацията и за начина, по който може да бъде използвана информацията в нея”.

–––––––––––––––– www.eegrants.bg––––––––––––––––––––––-
Проект BGLD-3.002-0004 „Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово“, финансиран по процедура BGLD-3.002 „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зенит“ с две победи от началото на първенството
Следваща статияГеорги Георгиев е кандидатът на БСП за кмет на Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 − 47 =