дом Общество Община Смядово организира информационно събитие (пресконференция)

Община Смядово организира информационно събитие (пресконференция)

0
ДЯЛ
Снимка: Община Смядово


Екипът на проекта от Община Смядово организира информационно събитие (пресконференция) за представяне на постигнатите резултати по Проект BGLD-3.002-0004 „Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово“, финансиран по процедура BGLD-3.002 „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.
Събитието ще се проведе на 15 март 2024 г. (петък), от 11:00 ч. в Музеен комплекс – гр. Смядово, ул. „Йордан Овчаров“ №4.
Проект BGLD-3.002-0004 „Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово“ цели подобряване включването и овластяване на ромите, чрез въвеждане на ефективни механизми за устойчиво осигуряване на ефективни интегрирани мерки, водещи до подобрено социално включване на целевите уязвими общности на териториите на общините Смядово, Ветрино и Болярово.
Проектът има следните конкретни цели:

• Повишаване на достъпа до по-качествени услуги: Осигуряване на по-добър достъп до социално подпомагане, образование, заетост и здравеопазване за ромите и други уязвими групи от общините Смядово, Ветрино и Болярово.
• Овластяване на ромските общности: Активно участие на ромските общности, включително ромските жени и младежи, в процесите по вземане на решения, засягащи техния живот.
• Подобряване на качеството на живот: Предоставяне на качествени интегрирани услуги, насочени към повишаване на потенциала на общността и развитие на възможностите за социална реализация.
• Създаване на устойчиви механизми за общностна подкрепа: Разработване и предоставяне на механизми за общностна подкрепа, базирани на мултидисциплинарно сътрудничество между различните институции.
• Противодействие на дискриминацията и негативните нагласи: Борба с всички форми на дискриминация и негативни нагласи срещу ромското население в общините Смядово, Ветрино и Болярово.

Бенефициент по проекта е Община Смядово. Той се реализира в партньорство с общините Болярово и Ветрино, Сдружение Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, Сдружение „Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие“ и Норвежко-българска търговска камара.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.
Начало – 11.04.2022 г.
Край – 30.04.2024 г.
Стойността на проекта е 1 466 849.57 лева, от които 1 246 822,13 лева, предоставени от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (85%) – и национално съфинансиране (15%) – 220 027,44 лева.

„Съдържанието на документа отразява мненията единствено на своите автори и Програмния оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за начина на употреба на информацията, съдържаща се в документа.“

–––––––––––––––––www.eegrants.bg––––––––––––––––––-
Проект BGLD-3.002-0004 „Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово“, финансиран по процедура BGLD-3.002 „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКарамфили за празника
Следваща статияБлизо 3 000 теменужки за дамите във Върбишко

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here