дом Общество Обсъдиха проекта на Плана за интегрирано развитие на община Шумен

Обсъдиха проекта на Плана за интегрирано развитие на община Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

Публично обсъждане на проекта на Плана за интегрирано развитие на община Шумен за периода 2021 – 2027 година се проведе днес в зала 363 на общинската администрация. В него взеха участие кметът на Шумен Любомир Христов, зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова, проф. д-р арх. Валери Иванов, доц. д-р Илия Копралев и Николай Енчев, които са част от екипа, който разработва плана, експерти от администрацията. Това съобщиха от пресцентъра на местната управа.
„Благодаря ви, че се отзовахте на нашата покана да присъствате на публичното обсъждане на проекта на Плана за интегрирано развитие на община Шумен за периода 2021 – 2027 година“, каза при откриването на дискусията кметът Любомир Христов. „При разработването му сме се съобразили с идеите и предложенията, които постъпиха в общината от представители на бизнеса, от граждани на Шумен, от общински съветници, от кметове и кметски наместници“, допълни Христов.
Заместник-кметът по икономическо развитие Росица Антова посочи, че Планът за интегрирано развитие е основният стратегически документ, който определя целите и приоритетите за управление и развитие на общината през следващия програмен период. „Той се разработва за срок от 7 години и определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на общината, както и връзките й с други общини в съответствие с интегрираната териториална стратегия за развитие на региона“, обясни Антонова.
По време на дискусията проф. д-р арх. Валери Иванов, доц. д-р Илия Копралев и урбанистът Николай Енчев представиха акценти от разработването на проекта. В него е направен анализ на предимствата, ресурсите и потенциала на местно ниво за постигане на трайно подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на Шумен и населените места в общината. Очертаните в него приоритети са съобразени с общото развитие на Североизточния район за планиране, както и с възможностите за развитие на връзките с другите общини. Общата индикативна стойност на всички проекти, които са заложени в плана, е около 230 милиона лева. Предвижда се тези средства да бъдат осигурени от общинския бюджет, държавни целеви субсидии, европейско финансиране и частни инвестиции.
При изготвянето на плана активно участваха различни заинтересовани страни – граждани, представители на бизнеса, неправителствени организации, общински съветници, кметове на села, кметски наместници и др. Част от предложенията за изменения и допълнения са отразени в плана. Останалите, които са получени по-късно, заедно с предложенията и становищата от публичното обсъждане ще бъдат предоставени на Общинския съвет като неразделна част от проекта на Плана за интегрирано развитие на община Шумен.
Подробният план, заедно с всички документи, свързани с разработването на ПИРО Шумен 2021 – 2027 г., са публикувани на официалния сайт на Община Шумен в секция „Европейски фондове и програми“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБСП върна третия мандат
Следваща статияКоментарът: Един цар с имотите и … една стара пушка
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here