дом Общество Направиха първа копка по проект за обновяване на ВиК инфраструктура в Нови...

Направиха първа копка по проект за обновяване на ВиК инфраструктура в Нови пазар

0
ДЯЛ
Снимка: ВиК-Шумен

На 06.10.2023 г. от 14:00 часа в гр. Нови пазар, ул. „Оборище“ 53 се проведе официална церемония за откриване на строителните площадки („първа копка“) за обектите „Изпълнение на инженеринг за „Рехабилитация и реконструкция на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Нови Пазар”, “Новоизграждане на част от канализационна мрежа на територията на гр. Нови Пазар и рехабилитация и реконструкция на техническа инфраструктура за канализация и пречистване на гр. Нови пазар”по проект BG16M1OP002-1.016-0012-C01 „Интегриран проект за подобряване на водния сектор на обособена територия обслужвана от ВиК Шумен“ по Програма „Околна среда“ 2014-2020 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.
Официални гости на церемонията бяха зам.областният управител на Област Шумен Нели Георгиева, управителят на ВиК – Шумен Иван Пушкаров, гл. инженер на ВиК – Шумен Антон Стефанов, Николай Стоянов от фирма „Пътстрой“ – Варна.
Бенефициент по проекта е „Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД.
Срокът за изпълнение е 51 месеца /15.04.2020 г. – 15.07.2024 г./.
Проектът е на обща стойност 126 564 455.79 лв.
Обхват:
• подобект: Водопровод от Дълбок Сондаж „Бешика“ до Помпена станция „Парка“ – 1111,00 метра;
• подобект: Довеждащ водопровод от Напорен водоем „3000“ до гр. Нови пазар – 983,00 метра.
• обект: Доизграждане на битова канализационна мрежа по улица за с. Памукчи с общата дължина 472 метра и 6 бр. сградни отклонения.
Предвидената основна цел е повишаване на жизнения стандарт на населението и гостите на населеното място, чрез подобряване качеството на ВиК услугите, реконструиран довеждащ водопровод до гр. Нови пазар, намаляване на загубите при доставката на вода, подобрено качество на питейната вода, подавана във водопреносната мрежа в агломерация Нови пазар, както и подобрено отвеждане на битови отпадни води.

––––––––––––eufunds.bg––––––––––––––––
Този документ е създаден в рамките на проект BG16M1OP002-1.016-0012-C01 „Интегриран проект за подобряване на водния сектор на обособена територия обслужвана от ВиК Шумен“ по процедура BG16M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура” по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, Приоритетна ос 1„Води”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от „Водоснабдяване и Канализация – Шумен” ООД и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПОС 2014-2020 г.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСребро за Нургюл Салимова от Европейското отборно първенство
Следваща статияПовече слънце днес, температурите се повишават

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1