дом Бизнес Изпълнението на местния бюджет за 9-месечието е 71 736 974 лева

Изпълнението на местния бюджет за 9-месечието е 71 736 974 лева

0
ДЯЛ

Община Шумен полага огромни усилия да нормализира изпълнението на общинския бюджет въпреки кризата. За това говори сравнението на приходите за деветмесечието, които достигнаха нивото от 2019 г. за същия период. Изпълнението на общинския бюджет към 30 септември 2021 г. е в размер на 71 736 974 лв. Това се посочва в последния отчет на общинска администрация.
Местните приходи за същия период са 25 870 454 лв, като от тях данъчните приходи са 10 057 956, а неданъчните – 15 812 498 лв. Реализираните приходи от разпореждане с общински имоти се очаква да достигнат около 4.8 млн. лв., което е с близо 90% преизпълнение на планираната сума и част от средствата вече са предвидени за благоустрояване на градската среда и подобряване на условията за живот.
От 2018 до 2020 година Община Шумен прави разпределение на приходите и разходите на кметствата, а от 1 януари тази година Общинският съвет гласува с бюджета на общината и приложение за разпределение на средствата за всички 26 кметства на територията на общината. Практика, която до този момент не е била прилагана при изготвянето на общинските бюджети.
В условията на продължаваща криза през 2021 година са изплатени пасиви от минали години в размер на 1 749 422 лв. Предстои сключването на договор за поемане на нов общински дълг от 20 000 000 лева за срок от 120 месеца с до 2 години гратисен период.
За удобство на гражданите и намаляване на административната тежест Община Шумен разработи 28 електронни услуги в данъчния сектор, достъпни през официалната интернет страница на Общината. Възможността плащанията на местните данъци и такси да стават по безкасов път увеличи 5 пъти повече използването на услугата в сравнение с 2018 година. Данъчната служба в Общината извършва служебно обработка на данните за придобиване или продажба на моторно превозно средство и недвижим имот както и при придобиване на имущество по наследство. Това улеснява гражданите, които са задължени да дойдат в местната данъчна служба само ако имат право да ползват данъчни облекчения или разпределят имущество помежду си.
Информацията за прогнозиране, планиране и отчитане на публичните средства е прозрачна и достъпна чрез официалната интернет страница на Община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНеизвестен изтеглил от банкомат 900 лева с чужда карта
Следваща статия241 дози ваксини са поставени за ден в Шуменско
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here