дом Спорт Футболното първенство в областта започна с победи на гостуващи отбори

Футболното първенство в областта започна с победи на гостуващи отбори

0
ДЯЛ
Отборът на "Олимпия" ( с оранжев екип) започна уверено първенството Снимка: Салим Салих

Започна футболното първенство в Шуменска област. В събота и неделя бяха първите двубои в Южна „А“ Регионална група – Шумен, която в това първенство ще е с 15 отбора. Още на старта водещите футболни клубове в областта взеха победи – независимо дали играха в домашна обстановка или бяха гости. Новакът в групата „Олимпия“ (Шумен) също започна уверено сезона след като се наложи с 5:0 над друг новак в групата „Ботев“ (Каменяк).
На старта направи впечатление победата на „Чавдар 1926“ (кв. „Дивдядово“) като гост на „Върбица“, който в миналото първенство беше сред водещите клубове в групата и трудно допускаше загуба на точки у дома.
„Енев-Дибич“ също се поздрави с пълен успех при гостуването на „Локомотив“ (Каспичан), но след последния съдийски сигнал състезателите на Каспичан са се държали доста грубо и невъзпитано към длъжностните лица. Дисциплинарната комисия към ОС на БФС-Шумен ще се запознае с докладите на съдийската бригада и ще вземе съответните мерки по случая. Победа като гост постигна „Герой“ (Зайчино ореше) срещу „Ендже“ (Царев брод).
В село Звегор в местното дерби на община Хитрино, тимът на „Устрем“ (Трем) взе победа като гост, но по време на двубоя се е стигна и до неприятни сцени извън футболния терен. В сряда се очаква решение на ОС на БФС-Шумен, след като се запознае с докладите на длъжностните лица на мача. Като изненада на кръга е победата на „Балкан“ (Средня) като гост на „Велики Преслав“. Единствено тимът на „Смядово“ успя да победи у дома гостите „Балкан 1965“ (Градище), които в това първенство се включиха отново във футболната надпревара в Южната група.

Ето всички резултати в първия кръг:
Върбица (Върбица) – Чавдар 1926 (кв.Дивдядово) 1:2
Ботев (Каменяк) – Олимпия (Шумен) 0:5
Локомотив 2008 (Каспичан) – Енев-Дибич (Шумен) 2:5
Велики Преслав (В. Преслав) – Балкан (Средня) 1:2
Смядово (Смядово) – Балкан 1965 (Градище) 3:1
Ендже (Царев брод) – Герой (Зайчино ореше) 1:3
Заря 1962 (Звегор) – Устрем (Трем) 1:3
Хитрино (Хитрино) – почива

Салим Салих
24shumen.com

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here