дом Други Експерти обучават зрелостници по програма „Предпазване на младите хора от престъпления“

Експерти обучават зрелостници по програма „Предпазване на младите хора от престъпления“

0
ДЯЛ
Снимка: ОДМВР-Шумен

Експерти от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Детски център за застъпничество и подкрепа „Зона закрила“ изнесоха превантивни беседи за трафика на хора

Обученията на ученици от 12 клас от училищата в областта продължават в рамките на започналата вчера в област Шумен превантивна програма „Предпазване на младите хора от престъпления“. Експерти от Детски център за застъпничество и подкрепа „Зона закрила“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни представиха теми в СУ „Георги С. Раковски“ в Каолиново и СУ „Д-р Петър Берон“ в село Хитрино, свързани с трафика на хора с цел сексуална или трудова експлоатация. Бъдещите абитуриенти въведени плавно в темите, чрез използване на асоциация с думичката „трафик“. При проведените беседи чрез работа по конкретни казуси учениците бяха информирани за възможните опасности пред които са изправени младите хора. Научиха кои са различните форми на трафик на хора сред които трудова и сексуална експлоатация, трафик на бежанци, продажба на новородени и донорство на яйцеклетки. Експертите им разясниха начините, по които е възможно да бъдат въвлечени в трафик, какви са основните прийоми и действия, чрез които набират млади хора, както и начините да се предпазят или освободят ако попаднат в подобна ситуация. Учениците получиха информационни брошури, в които са написани основни правила за действие при попадане на младите в една от най-сериозните форми на потъпкване на основните човешки права- трафикът на хора.
Беседите, в рамките на проекта, продължават. Ще бъдат обхванати теми за превенция на престъпления против собствеността, превенция на употреба на наркотични вещества.
24shumen.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =