дом Общество Общината работи по три варианта за дела си в хотел „Шумен“

Общината работи по три варианта за дела си в хотел „Шумен“

0
ДЯЛ

Три варианта за придобитата отново собственост върху 32,2% в Гранд Хотел “Шумен” обмисля местната управа. Това обяви днес на брифинг кметът проф. Христо Христов по повод решението на ВАС, с което на Общината се връщат близо една трета от хотела и тя трябва да плати на „Уеб Финанс Холдинг“ АД 2 893 000 лева.
Водещият е продажба. Вторият предвижда разговори със собственика на по-големия дял дали може да предложи друг актив в замяна.
Третият вариант е закритият басейн в хотела да стане общински.
“Ще има комисия, която първо ще изчисли какви са финансовите измерения на нашия дял в хотела. Имам 30-дневен срок, в който трябва да платим тази сума или да влезем в споразумение за разсрочено плащане. С цел да не се натовари бюджета, вероятно ще поискаме разсрочено плащане. Тази година да платим 1 500 000 лева, а останалата сума да заложим в бюджета за 2024 година. Има разминаване по начина, по който ние изчисляваме лихвата и начинът, по който я изчислява фирмата. Ще се консултираме и с юристите”, уточни проф. Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазпределят местата за продажба на мартеници
Следваща статияРЗИ-Шумен спечели и на втора инстанция дело за установено нарушение на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here