дом Общество Започва оглед на довеждащия водопровод, възможно е спиране на водата за повече...

Започва оглед на довеждащия водопровод, възможно е спиране на водата за повече от 24 часа

0
ДЯЛ

Специалисти от Общината и ВиК-Шумен започват днес оглед на състоянието на довеждащия водопровод от язовир „Тича“. Това съобщи кметът Любомир Христов и добави, че местната управа е получила уведомление, че водата ще бъде спряна на 14 януари от 01.00 часа.
„В понеделник ще има среща при областния управител, на която кметовете на общини ще поставят условие на ВиК оператора, при спиране на водата за ремонт на водопровода, да се осигури алтернативно водоподаване или водоноски за кварталите. Само в такъв случай ще приемем водата да бъде спряна“, обясни кметът Христов. Той не отрече, че е възможно прекъсването на водоподаването да продължи повече от 24 часа. „Проблемът със загубите на вода по довеждащия водопровод е от години. Знае се, че те са около 80%. При обхода на водопровода днес ще се набележат най-критичните точки, които трябва да се ремонтират“, уточни Христов и добави, че на обхода е поканен да присъства и кметът на община Търговище.
Местната управа ще иска от ВиК да отстрани най-големите течове по трасето. Христов добави, че отокът към река Камчия от язовир „Тича“ е намален до минимум.
„Многократно сме поставяли въпроса с ремонтите по довеждащия водопровод от язовир „Тича“ пред ВиК-Шумен, като сме настоявали да се вземат ефективни мерки, защото ситуацията се усложнява и от засушаването, което доведе до спад на обема на водоема“, каза още Любомир Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМалки сурвакари наричаха за здраве и плодородие в Община Шумен
Следваща статияВсички дни отпуск могат да се ползват до края на двегодишната им давност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here