дом Общество Международен научен форум в областта на филологията се провежда в ШУ

Международен научен форум в областта на филологията се провежда в ШУ

0
ДЯЛ

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ е домакин на Международен научен симпозиум на тема „Екология на езика и съвременна комуникация“. Конференцията се провежда от днес до 29 април в СОК „Камчия“.
Актуалната тематика ще събере в България повече от 100 участници – водещи изследователи и преподаватели-русисти от България, Русия, Украйна, Казахстан, Беларус, Чехия, Полша, Македония, Румъния, Сърбия, Китай и Япония.
В симпозиума се предвижда работа по различни тематични направления, свързани с проблемите на екологията на езика и с актуалните въпроси на съвременната лингвистика и дидактика. Пленарен доклад „Лингвистиката и здравият смисъл“ ще представи световноизвестният русист проф. д.ф.н. Стефана Димитрова, Doctor honoris causa на Шуменския университет и един от първите ръководители на Катедрата по руски език.
Международният симпозиум е част от юбилейните мероприятия, посветени на 45-годишнината на русистиката в Шуменския университет. Форумът се провежда в рамките на международния научен проект на висшето училище към фондация „Русский мир“, а съорганизатор на конференцията е Дружеството на русистите в България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВиолончелистът Атанас Кръстев с концерт пред шуменци
Следваща статияЗов за помощ: Издирва се Вичо Вичев, в неизвестност е от вчера