дом Общество Обучение за екипа на Център за социална рехабилитация

Обучение за екипа на Център за социална рехабилитация

0
ДЯЛ

Обучение за екипа на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания по Програма „Ранна интервенция на уврежданията се провежда в Шумен“. Лектори са клиничните психолози от УМБАЛНП „Св. Наум“ – София- доц. Силвия Шопова и Аделина Димитрова. Доц. Шопова е ръководител на кабинет по Невропсихология към УМБАЛНП „Св. Наум“ и медицински психолог с над 30-годишен клиничен опит в областта на психологичната диагностика и консултиране.
Темата на обучението е „Медицински причини за ментални дефицити и поведенчески разстройства в развитието на детето от 0 до 7 г.“
В рамките на 30 академични часа специалистите от центъра ще допълнят знанията си за генетичните болести със специфичен когнитивен и поведенчески профил, които са най-често срещани в клиничната практика, в педагогическата и социалната работа. Акценти в обучението са и ранната диагностика на аутизма, синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, неврози в детска възраст и др.
Целта на специализираното обучение е надграждане на знанията на екипа на центъра – психолози, логопед, рехабилитатор, кинезитерапевт, специални педагози, социални работници, за да могат да бъдат в подкрепа на деца с изоставане в развитието от 0 до 7 г. и на родителите им.
Центърът бе създаден преди 7 години по проект на ОПРЧР „Център за ранно детско развитие в община Шумен“, а от 1 октомври миналата година стана държавно делегирана дейност.
Над 470 деца и семейства са получили помощ от специалистите в центъра през годините, в момента капацитетът на ЦСРИДУ- ПРИУ е запълнен на 100% и 65 деца посещават терапевтичните сесии и консултации. Социалните услуги са безплатни за родителите.
Телефонът на центъра е 0878/ 169968, намира се в сградата на ДГ „Пчелица“ в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКлубовете в Шумен избраха новите членове на Консултативния съвет по спорта
Следваща статияОбластната епизоотична комисия прие мерки срещу разпространението на инфлуенца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here