дом Криминале Постоянен арест за извършител на грабеж

Постоянен арест за извършител на грабеж

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Обвиняем за грабеж на дамска чанта, извършен в условията на опасен рецидив, е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, което предстои да бъде разгледано днес. Това съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.
Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен се води разследване за грабеж на дамска чанта, извършен в условията на опасен рецидив. Към наказателна отговорност за престъпление по чл.199, ал. 1, т.4 от НК е привлечен мъж на 29 години от областния град, добре известен на органите на реда и прокуратурата, който до края на 2023 година е изтърпявал присъда „лишаване от свобода“.
Припомняме, че на 8 април 2024 година, около 22:30 часа, в централната част на град Шумен, А.П. забелязал жена, която вървяла сама по улицата. Приближил се до нея и издърпал дамската й чанта. След което избягал в неизвестна посока, отнасяйки със себе си личните вещи на пострадалата, мобилен телефон и сума пари. Непосредствено след извършения грабеж, А.П. бил установен и задържан.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВременна промяна в организацията на движение
Следваща статияНида Ахмедов: Честит празник, нека съхраним духа на разбирателството и вярата в човещината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here