дом Криминале Иззеха 21 защитени костенурки от имот на мъж в Каспичан

Иззеха 21 защитени костенурки от имот на мъж в Каспичан

0
ДЯЛ
Снимка: ОДМВР-Шумен

Полицията откри и иззе 21 защитени костенурки. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Снимка: ОДМВР-Шумен

Шест от костенурките са от вида шипоопашати, а 15 от шипобедрени. Костенурките са предадени на съхранение на служители на РИОСВ-Шумен.На екзотичната находка униформените попаднали в имот, обитаван от 62-годишен мъж в Каспичан. По случая е образувано досъдебно производство.
Според закона, който противозаконно унищожи, повреди, придобие, държи или отчужди екземпляр от защитен вид от дивата флора или фауна, когато не представлява маловажен случай, се наказва с лишаване от свобода до три години или пробация, както и с глоба от 2 000 до 10 000 лева.
Който търгува с екземпляри от защитени видове от дивата флора или фауна или с техни части или продукти, когато не представлява маловажен случай, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от 2 000 до 20 000 лева. Когато деянието е извършено по непредпазливост, наказанието е пробация и глоба от 1 000 до 5 000 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлаготворителен концерт събира средства за онкоболната Стаси
Следваща статияКонцерт на тромпетиста Петър Македонски и Симфониета на Шуменската крепост

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here