дом Криминале Разкриха съпруга, задигнала от мъжа си над 112 000 лева

Разкриха съпруга, задигнала от мъжа си над 112 000 лева

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Криминалисти от Областната дирекция в Шумен установиха извършителя на две кражби на големи парични суми от частен дом в града.
Авторът на кражбата на над 112 000 лева се оказала съпругата на потърпевшия. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
На 12 октомври 2020 година, в полицейското управление в Шумен е приет сигнал от 33-годишен местен жител  за кражба парична сума в размер на 90 000 лева от частен дом на ул. “Седма“ в града. На място бил извършен оглед. В хода на образуваното досъдебно производство криминалисти от полицейското управление предприели множество действия за установяване на извършителя. Не са установени данни за насилствено проникване на имота. Иззети са дактилоскопни следи, които не дали резултат за разплитане на случая. След изолирането им станало ясно, че са на членове от семейството. Проведени са множество разпити, между които и на лица, посочени 33-годишния потърпевш мъж от Шумен, за които предполагал, че са евентуални извършители на кражбата. Действията по разследването са проведени под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.
На 27 януари тази година, в районното управление в града е получено съобщение, че от дома на 33-годишния мъж отново липсва парична сума в размер на 22 300 лева. По негови данни парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор са  назначени са множество експертизи.
Пред разследващите 33-годишният мъж обяснил, че парите събирали от близки и познати за лечение на детето си. Извършени са процесуално-следствени действия. Работата продължила по няколко версии за кражбите. За разплитане на случая помогнала регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към 33-годишната шуменка. Изискани са документи от различни банкови институции, видно от които станало ясно, че тя е залагала големи парични суми. Установено било, че  в едногодишен период е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на месец март, тя признала, че извършила кражбата на двете парични суми – на 90 000 лева и на 22 300 лева. 
Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.
24shumen.com
 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВаксинираните в областта достигнаха 27 611 души
Следваща статияЛекарите от Второ вътрешно в МБАЛ-Шумен изпратиха COVID-19 с парти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here