дом Здраве Петима покоси COVID-19 в Шуменско

Петима покоси COVID-19 в Шуменско

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Пет са жертвите на COVID-19 през изминалото денонощие. За четири от тях ви информирахме още вчера. По-късно на 7-ми декември е починала и жена на 73 години.
254 са хоспитализираните в областната болница към 10.30 часа днес, съобщиха от лечебното заведение. От тях 204 са с потвърден коронавирус, а другите 50 очакват резултат от PCR теста. В ОАИЛ са седем пациенти, от които шестима са интубирани.
Новоприетите пациенти през вчерашния ден са 18, а са изписаните – 15.
В Единния информационен портал за COVID-19 на 7-ми декември са регистрирани общо 71 нови случая на жители на област Шумен с положителни за коронавирус проби. Няма положителни случаи на лица под 18 г., най-младият е на 25, а най-възрастният на 82 г.
Разпределението на положителните за коронавирус по общини и населени места е както следва:
Община Шумен – 47 души /24 жени и 23 мъже/ на възраст между 25 и 79 г. От тях 42 са жители на града, а останалите са от селата Царев брод, Салманово, Коньовец, Дибич и Ивански;
Община Велики Преслав – 5 /4 жени и 1 мъж/ на възраст между 34 и 81 г. Двама от тях живеят в града, а останалите в Драгоево и Веселиново;
Община Нови пазар – 4 /1 жена и 3 мъже/ на възраст от 42 до 59 години. Всички живеят в общинския център;
Община Хитрино – 4 – /4 жени/ на възраст от 25 до 67 г. Живеят в Хитрино, Тимарево, Сливак и Трем;
Община Върбица – 3 – /3 жени/ на възраст от 43 до 62 г. Адресните им регистрации са в град Върбица и селата Станянци и Бяла река;
Община Смядово – 3 – /2 жени и 1 мъж/ на възраст от 58 до 60 г. Живеят в Смядово и в с. Черни връх;
Община Каолиново – 2 – жена на 73 и мъж на 78 г. от с. Браничево;
Община Каспичан – 2 – жена на 69 г. от Каспичан и мъж на 59 г от с. Марково;
Община Венец – 1 – жена на възраст от 76 г. от с. Борци.
Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за COVID-19 достигнаха 3462 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 167.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсемгодишната Магдалена Иванова ще представя България в международен конкурс
Следваща статия12 отличия за малките художници от ЦПЛР-ОДК в Международен фестивал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here