дом Здраве COVID-19 в Дома за стари хора в Шумен

COVID-19 в Дома за стари хора в Шумен

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Четири случая на COVID-19 са регистрирани в Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“ в Шумен. Положителен тест в петък е дал служител на Дома. При последвалото изследване още трима от ползвателите са имали положителни тестове. Всички са в добро състояние, без усложнения.
Предприети са необходимите противоепидемични мерки. Това съобщиха от РЗИ-Шумен.
Общо 12 са жертвите на COVID-19 от петък до днес. На 4 декември са починали две жени на 75 години. Ден по-късно битката с болестта са изгубили жена на 77 години и мъж на 64 години. В неделя вирусът е покосил две жени на 58 и 84 години и двама мъже на 61 и 62 години.
Днес до 9.30 ч. са починали трима мъже на 32, 69 и 83 години и жена на 71 години. Това съобщиха от областната болница.
В МБАЛ-Шумен към 9.30 ч. са хоспитализирани 254 души, от които с положителен за коронавирус тест са 202, а останалите 52 очакват резултати. За последните три дни в лечебното заведение са приети 58 души, а други двама са транспортирани към болницата в Омуртаг. Общо изписаните са 47. В интензивно отделение са 7 пациенти, от които 6 са интубирани.
129 са новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус жители на област Шумен през последните три дни, сочат данните на РЗИ, обобщени от Единния информационен портал. Мъжете са 61, а жените 68, най-възрастни са двама мъже на по 83 години от Шумен, а най-млади две бебета, момченца на по няколко месеца, също от Шумен – няма други лица под 18-годишна възраст. Сред далите положителен за COVID-19 PCR тест са две медицински сестри и един лекар както и четирима учители/преподаватели.
Общата заболеваемост е 434 на 100 000 души от населението.
4 декември, петък – регистрирани с положителен за коронавирус тест са 74 жители на област Шумен, от които 39 жени и 35 мъже. В община Шумен общо заболели са 61, повечето в града и по един в селата Белокопитово, Панайот Волово, Салманово, Радко Димитриево и Дибич. 3 са случаите от община Велики Преслав, два от които от града и един от с. Миланово. 3 са новозаразените жители на община Смядово, а трима са и в Нови пазар, един е случая в Каспичан. По един заразен има и от селата в областта Климент, Браничево и Църквица.
През почивните дни събота и неделя са отчетени нови 55 заразени с коронавирус в областта, от които 25 жени и 30 мъже. 34 са случаите в община Шумен, от които повечето в града, по двама в селата Мадара и Салманово и по един в селата Велино и Друмево. 2 случая има в каолиновските села Тодор Икономово и Лятно. В община Каспичан са регистрирани 4 новозаразени, от които в града двама, двама в с. Кюлевча. 5 са случите в община Велики Преслав, двама са от града и по един от селата Драгоево, Хан Крум и Кочово. В община Нови пазар, през уикенда положителен за вируса PCR са дали 7 души, от които 4 от града, двама от Енево и 1 в Правенци. От община Хитрино са регистрирани 2 случая, един от общинския център и един от с. Черна. Един случай има и в николакозлевското село Пет могили.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрезидентът: Изборите ще бъдат на 28 март 2021-ва!
Следваща статия914 души в областта са поставени под домашна карантина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here