дом Политика Венцислав Венков, кандидат за кмет на Шумен от БСП: Хората с леви...

Венцислав Венков, кандидат за кмет на Шумен от БСП: Хората с леви убеждения могат да бъдат привлечени в общините

0
ДЯЛ
Архив

„Тази конференция реши мъдро един много важен въпрос – какъв модел ще избере за местните избори, дали ще застане зад един тясно партиен кандидат, каквито бяха останалите пет кандидатури, или ще се опре на един човек, който не е член на партията”, това заяви на импровизиран брифинг, непосредствено след избирането му за кандидат за кмет от БСП Венцислав Венков.
„Казах на Корнелия Нинова, че партията трябва да си вдигне главата и да потърси онези хора, които са с леви разбирания“, отбеляза той.
Според него трябвало сериозно да се помисли именно тези хора да бъдат привлечени в общините в опит на прилагане на нов модел в общините. И на база на този модел да се търси промяна и в страната.
По думите на кандидата на социалистите все още е рано да се говори за политики, защото първо трябва да се изготви програма.
Венков си направил труда да изброи протестите в страната и стигнал до цифрата 200, която била индикация за политическите процеси, които текат в страната и в Шумен по отношение на управляващата партия и нейната кондиция. Както и за скандалите в страната.
На партийния форум присъства и лидерът на БСП Корнелия Нинова.
На брифинга тя засегна отново и горещата тема за Африканската чума по свинете.
Според нея политическата отговорност в случая е размита и ще я понесат директорите на нисшите структури на БАБХ.
Тя прогнозира, че след кризата в сектора се очаква внос и покачване на цените на свинското месо. Ситуацията се усложнявала без БАБХ да може да даде някакви отговори.
Нинова обвини премиера, че отново е взел на ръчно управление кампания, в която оперира с държавен ресурс и раздава пари.
Лидерът не одобрява ръчното управление на кризи.
Въпросът с АЧС ще бъде поставен още в началото на парламентарния сезон на 4 септември, обяви Нинова.
На заседанието бе взето решение БСП в Шумен да се яви във формат „Коалиция БСП за България” като натовари общинския председател да води преговори и сключи споразумения с Политическа партия АБВ, Движение за радикална промяна „Българска пролет” и Български социалдемократи.
Делегатите приеха модел на листа с водач председателят на БСП Веселин Пенчев , а второто място да заеме кандидатът за кмет Венцислав Венков.
Представители на гражданската квота ще заемат своите места в така утвърдения модел. Деветото място в листата е отредено за представител на АБВ.
Предстои заседание на Общинския съвет, който да подреди останалите кандидат-съветници в листата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКоалицията БЗНС-ДОСТ излезе с общ манифест „За демокрация – без корупция и олигарси“
Следваща статияЛятото продължава с жега до 35 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here