дом Общество 1 500 нарушения на паркирането в „Синя зона“ са установени през летните...

1 500 нарушения на паркирането в „Синя зона“ са установени през летните месеци

0
ДЯЛ

1 500 нарушения на паркирането в „Синя зона“ са установени през летните месеци.
Това става ясно от докладна записка на директора на Общинско предприятие „Общински жилища и имоти“ (ОЖИ) в отговор на устно питане за наложени глоби при ползването на общински паркинги за кротковременен престой и паркирането в „Синя зона“.
Съгласно решение на Общинския кризисен щаб за борба с COVID-19, от 23 март 2020 година, паркирането в тази зона се извършва чрез SMS таксуване. По справка на мобилните оператори от 1 юли до 15 септември ОП ОЖИ е установило 1500 нарушения, като на съответните автомобили са поставени скоби. Около 25% от нарушенията са на граждани с чуждестранна регистрация на колите, а от които 11% на граждани от ЕС и 14% са с турска регистрация. В 75% от случаите обаче нарушителите са водачи на автомобили с българска регистрация. След разговори с мобилните оператори, обслужващи SMS таксуването на „Синя зона“, е установена техническа невъзможност за изпращане на съответно текстово съобщение от карти на чужд оператор. За тези случаи от 12 октомври общинското предприятие е организирало заплащане на паркирането чрез два паркомата- пред общината и на цветния пазар.
24shumen. сом

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия20- годишен водач е с опасност за живота след челен удар в камион по пътя Разград – Дряновец
Следваща статияСлужители, ангажирани с COVID, ще получат увеличение на заплатите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here