дом Общество 13 зрелостници са първенците на Випуск`2020 в Шумен

13 зрелостници са първенците на Випуск`2020 в Шумен

0
ДЯЛ

13 изявени зрелостници са първенците на Випуск`2020 в Шумен, отличени за високи постижения при овладяване на знания и умения през целия курс на обучение. Наградата „Първенец на випуск” е учредена през 2004 година. Оттогава през годините с отличието са удостоени 227 зрелостници – по един от всяко средно училище в Шумен. Тази година награждаването на изявените ученици няма да се състои заради извънредната епидемична обстановка в страната. Вместо това за отличниците е подготвен филм, който ще бъде излъчен по Телевизия Шумен на 24 май. Той е част от празничната програма, посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Филмът ще бъде качен и в канала на Община Шумен в YouTube.
Екатерина Иванова Петкова е първенец на випуска на Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров”, профил Английски език с IІ чужд немски език. Тя е с отлични постижения през целия курс на обучение. Има успехи от множество олимпиади и състезания по български език и литература, чужди езици и други научни области.
Симона Милкова Стоянова завършва с отличие ППМГ „Нанчо Попович“, профил „Природоматематически“. Участва в редица национални олимпиади и състезания в сферата на информационните технологии и математическата лингвистика.
Калоян Ганчев Николов е първенецът на випуска на СУ „Васил Левски”, профил „Природоматематически“. Завършва с отличен успех целия период на обучението си. Той е изявен състезател по фехтовка с множество успехи от турнири и състезания.
Димана Галин Стоянова е възпитаничка на СУ „Йоан Екзарх Български“, профил „Хуманитарен”. Участва в олимпиади по български език и литература, история и цивилизация, философия, география, икономика, национални и международни пленери, както и в обучения по програма Еразъм+ в Испания.
Тонислав Светославов Троев е отличник на СУ „Панайот Волов“, профил „Технологичен – Защита на информацията“. Той е активен участник във всички инициативи, състезания, конкурси и олимпиади в различни области на науката и изкуството.
Мария Данаилова Пенева е първенец на випуска на СУ „Сава Доброплодни“, профил „Чуждоезиков“. Има множество успехи в олимпиади, състезания и форуми в областта на лингвистиката и руския език. През годините е била участничка и говорител в клуб „Дебати“, както и председател на Училищния ученически съвет.
Мелис Ахмедова Рашидова е възпитаничка на СУ „Трайко Симеонов“, „Непрофилирана подготовка“. С Детската вокална група „Буратино“ тя печели множество призови места и награди в национални конкурси. Успешно си сътрудничи и с различни граждански и неправителствени организации, участва в проектни дейности и дарителски акции.
Есра Исмаил Сабит е отличена от Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, професия „Организатор на туристическа агентска дейност”, специалност „Селски туризъм“. Активно се включва в организационния живот на училището, в училищни и извънкласни дейности.
Петра Валентинова Жечева е първенец на Професионалната гимназия по икономика, специалност „Икономика и мениджмънт“, професия „Икономист“. През годините на своето обучение е представлявала училището на престижни икономически състезания и форуми. Печелила е редица награди от олимпиади и конкурси.
Даниел Радославов Рачев завършва с отличие Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт, професия „Техник по компютърни системи, специалност „Компютърна техника и технологии“. През годините на своето обучение завоюва множество успехи в състезания по роботика, приложна електроника и енергетика.
Даниел Мариянов Ангелов е възпитаник на Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”, професия „Готвач”, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“. Той активно участва в извънкласни и обществени инициативи. Печели награди от участия и работа по проекти.
Стефан Атанасов Иванов е първенецът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, специалност „Строителство и архитектура”, професия „Строителен техник“. Той притежава отлични организационни умения и качества за работа в екип. Активно се занимава с волейбол и баскетбол.
Берна Шериф Исмет завършва с отличие Духовното училище “Нювваб”. Тя има разностранни интереси и постижения в областта на природните науки и литературата. Активно участва в живота на училищната общност.
Снимка: Община Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСимулираната реалност навлезе във футболната секция на Palms bet
Следваща статияОтпадна забраната гражданите на ЕС и на страни по Шенгенското споразумение да влизат в България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here