дом Други Язовирите в областта имат достатъчно свободен обем

Язовирите в областта имат достатъчно свободен обем

0
ДЯЛ

Всички язовири на територията на област Шумен разполагат с достатъчно ретензионен обем за вливащите се води в тях. Това съобщават от Регионален отдел „Североизточна България” към Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях”.
1 500 000 куб. м е притокът в язовир „Тича” за последните 24 часа, информират от „Напоителни системи”-Шумен. Към 8.00 ч. днес общият обем в язовир „Тича” е 135 399 000 куб. м.
За язовирите, стопанисвани от „Напоителни системи” – „Фисека”, „Шумен”, „Кълново” и „Нови пазар 1” не се предвижда контролирано изпускане на води.
Реките Камчия и Врана имат достатъчно обем за поемане на нови количества води.
Обстановката на територията на област Шумен е спокойна и няма сигнали за критични и аварийни ситуации в резултат на валежите през последните два дни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. По разпореждане на областния управител проф. Стефан Желев се осъществява постоянна връзка с ръководителите на институции и общините за набелязване на допълнителни превантивни мерки, ако настъпи усложняване на метеорологичната обстановка.
Няма населени места без ток в област Шумен, по данни на „Електроразпределение Север” АД от 10.30 часа днес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия71 горски пожара в Североизтока през 2020 година, 3 от тях – умишлени
Следваща статияГолемите ученици остават онлайн до 31 януари, разрешават присъствено само практики

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here