дом Култура Юбилеен концерт по случай 50-годишнината на Младежкия дом

Юбилеен концерт по случай 50-годишнината на Младежкия дом

0
ДЯЛ

Общинският младежки дом в Шумен ще отбележи своя половинвековен юбилей с поредица от събития през тази година.
На 11 март, четвъртък, от 18.30 часа в концертната зала ще се състои празничен концерт-спектакъл, в който ще участват всички формации към Младежкия дом и гостуващи изпълнители. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
В програмата ще се включат Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“, агенция „Фаворит“, танцова формация „Емоушън“, вокално студио „До, ре, ми“ , вокално-театрална група „Аврида“, клуб по спортни танци „Фея-Данс“, хип-хоп и брейк изпълнители от „WOW“ и ACCESSION CREW. Участници в програмата ще бъдат също и танцьорите от ансамбъл „Веселяче“ и школите към ЦПЛР – ОДК.
Поради новия пик в разпространението на COVID-19 и усложняващата се епидемична обстановка, както и с оглед на изискването за запълване на само 30% от местата в залата, входът ще бъде с пропуски и покани за около 100 души публика.
Общинският младежки дом в Шумен отваря врати преди 50 години, през далечната 1971-ва, като първата проектирана и построена у нас сграда с предназначение за младежки дом. Тя е дело на шуменския архитект Божанка Острева в съавторство с архитект Румен Маринов.
Още със създаването си той се превръща в средище за изява на младите таланти, които развиват своите заложби в областта на музикалното и театралното изкуство и любителското творчество. През всичките години на своето съществуване той запазва основната си функция да изпълнява общинската и националната политика в работата с младите хора, в която днес активно се включва и Общинският младежки съвет със седалище в Младежкия дом.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха 20-годишен, открили в жилището му наркотици и везна
Следваща статияНа 8 март теменужки от кмета на Върбица за жените в общината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here