дом Криминале Ще спасяват „Топлофикация Шумен“ със SMS „Искаме евтино парно“

Ще спасяват „Топлофикация Шумен“ със SMS „Искаме евтино парно“

0
ДЯЛ

Искане за извънсъдебно предварително споразумение с „Булгаргаз“ ще бъде обсъдено по време на среща между ръководството на „Топлофикация ЕАД“ – в несъстоятелност, на 24 ноември, с новите ръководители на държавната компания. Това стана ясно днес на специален брифинг. Собствениците на фалиралия през 2015 г. ТЕЦ ще предложат за изплатят 7 млн. лева от натрупаните общо над 23 милиона към кредиторите, най-големият от които е Булгаргаз, следван от Националната агенция по приходите. След тази среща офертата ни ще бъде представена и на премиера Бойко Борисов, съобщи един от собствениците инж. Валентин Маламов. След преговорите с ръководството на Булгаргаз шефовете на ТЕЦ-а минават в действие.
„От три години водим съдебна битка, като искаме правдата един ден да възтържествува. Оптимисти сме“, каза той. И съобщи подробности около новия план на управителите на ТЕЦА в Шумен отново да има парно, след като през 2011 година бе спряно заради натрупани дългове. За целта трябвало около 20 000 потребители в града да изпращат на посочен адрес SMS текст „Искаме парно на приемливи цени“. И така потребителите щели да заявят своя интерес към тяхната идея да възстановят топлоподаването по вече разработена схема. Планът разясни един от собствениците на Топлофикация Димитър Димитров. Работното име е „тръба в тръба“. Инвестицията била за над 5 млн.лв. Ще се използват старите абонатни станции, и котелни съоръжения. С всеки потребител предстои отделен разговор и подписване на индивидуален договор, уточни Димитров. При разговорите ще се разясни, че топлоподаването ще бъде много по-евтино в сравнение със скъпите климатици и твърдо гориво.
На брифинга днес присъстваха областният управител проф. Стефан Желев и ректорът на ШУ проф. Георги Колев, в качеството му на потребител. Губернаторът попита собствениците на ТЕЦ-а ще има ли местния бизнес изгода от новата инвестиция.
С решение на Шуменския окръжен съд от юли 2015 година шуменската Топлофикация бе обявена в несъстоятелност. Съдът постанови още прекратяване дейността на дружеството, обща възбрана и запор на имуществото на предприятието. Синдик пое изцяло контрола над ТЕЦ-а. Той насрочи търгове за продажба на активите на фалиралото предприятие за да се удовлетворят вземанията на кредиторите.
В прав текст инж. Маламов обвини синидика на ТЕЦ-а, че разпродава материални активи неправомерно без кредиторите да са получили някакви суми. В неправомерни действия и нарушаване на правните норми беше обвинена и Комисията за водно и енергийно регулиране. За тези задкулисни действия шефовете на ТЕЦ Шумен са подали жалби в прокуратурата. И вече са викани на разговори в ДАНС, където също работят по сигналите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧетвъртокласничка получи поощрителна награда в конкурс за рисунка „Аз и детското полицейско управление“
Следваща статияАло измамниците пак атакуват: Над десет граждани са сигнализирали за опити за измами

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here