дом Общество Ще плащаме 3.32 лева за кубик вода от догодина

Ще плащаме 3.32 лева за кубик вода от догодина

1
ДЯЛ

От 1 януари 2018 година комплексната цена на водата в областта ще бъде 3.32 лв. за кубик, това става ясно от доклада, който днес се разгледа на открито заседание на КЕВР. В увеличението е калкулирана инфлацията разпределена по години.
Припомняме на читателите на 24shumen.com, че с Решение № БП-Ц-15 от 25.09.2017 г. Комисията одобри бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация – Шумен” ООД като ВиК 12 оператор за периода 2017-2021 г., утвърдени са цените на ВиК услуги за 2017 г. и е одобрени цени на ВиК услуги за 2018-2021 г.
Според доклада на Главна дирекция „Водоснабдителни и канализационни услуги” и Дирекция „Правна“, комплексната цена за битови и приравнени към тях потребители в Шумен, трябва да е 3,325 лв./м3 с ДДС. Цената на водата за кубик след последното увеличение беше 3,22 лв.
Социалната поносимост на цените на ВиК услугите в лв./м3 с ДДС, изчислена съгласно данни от НСИ за средномесечен разполагаем паричен доход на лице от домакинство за област Шумен за 2016 г. в размер на 610 лв. е 5,446 лв.
Цените на ВиК услугите за битови и приравнените към тях обществени, търговски и др. потребители са под нивото на социалната поносимост на цената на ВиК услуги, сочи още докладът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДПС остава с един съветник в Общинския съвет на Хитрино, 14 се обявиха за независими
Следваща статияОбществена трапезария започва да изхранва социално слаби във Велики Преслав

1 коментар

  1. Защо изчисляват социалната поносимист 610лева?А какво ще кажете за пенсионерите с пенсия 200 – 300 лева? Къде остава социалната поносимост за тях?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here