дом Общество Шумен се поклони пред подвига на Ботев и загиналите за свободата на...

Шумен се поклони пред подвига на Ботев и загиналите за свободата на България

0
ДЯЛ

Областният управител проф. Стефан Желев и заместник-областният Ширин Вели се включиха в тържественото честване в Шумен на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на Областната администрацията На военния ритуал пред паметника на загиналите във войните шуменци на площад “Кристал” присъстваха кметът на Шумен Любомир Христов и заместник-кметовете на общината, ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” проф. Георги Колев и войни от Шуменския гарнизон.
„На този ден мълчаливо свеждаме чела и коленичим под звуците на съкровената Ботева изповед “Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира … “. С гордост си припомняме огненото му слово и легендарния път на Ботевите храбри четници. Прекланяме се пред подвига им, превърнал се в символ на мъжество и героизъм, в символ на непокорния български дух и любовта към Отечеството“, каза в словото си областният управител проф. Стефан Желев. Той подчерта, че и днес безсмъртните послания на Ботев ни учат да бъдем единни, да отстояваме с достойнство българския национален идеал и да се борим заедно за каузата – България. „Нека вземем частица от това, което ни завеща Ботев. Нека съхраним и предадем на поколенията след нас неговата непоколебима вяра и неговата безкористна любов към Родината. Нека да обичаме България и да работим за нейното благоденствие“, призова проф. Желев.
В знак на почит към героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България, на паметника на загиналите във войните шуменци бяха поднесени венци и цветя.
Снимка: Пресцентър на Областна администрация
24shumen.bg

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 300 стъпала очакват обичащите движението шуменци
Следваща статияПаметник на приятелството и признателността бе открит в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here