дом Общество Шумен почете народните будители (снимки)

Шумен почете народните будители (снимки)

0
ДЯЛ

Днешният празник събра стотици шуменци в двора на Народно читалище „Добри Войников, където се проведе тържественото честване по случай 1 ноември – Денят на народните будители.
Цветя и венци бяха положени пред паметника на Нанчо Попович от името на институции, партии и общественици.

На тържеството присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, кметът на Шумен Любомир Христов и заместник-кметовете на общината, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев, деканът на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в НВУ „Васил Левски“ полк. доц. Дилян Димитров, ученици, учители, представители на културно-просветни организации, граждани.
Слово за Деня на будителите произнесе директорът на ППМГ”Нанчо Попович” Вилиола Любенова.
„От епохата на Възраждането Шумен винаги е бил средище на книжовност и знание. Най-важното послание на днешното време е не само да помним нашите народни будители, не само да ги честваме, а най-вече да не преставаме да протягаме ръце към тях, за да ни възвисят духовно“, каза тя.
Букет от стихове пък поднесоха децата от клуб “Сладкодумци” към ЦПЛР.
Ученици от „Сава Доброплодни“ изнесоха кратка музикална програма.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици и учители с открит урок по родолюбие в Областна администрация
Следваща статияПожарникари гасиха стърнища и горящи отпадъци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here