дом Общество Шумен посрещна участниците в 15-тото ретро рали „Златни пясъци“

Шумен посрещна участниците в 15-тото ретро рали „Златни пясъци“

0
ДЯЛ
24shumen.com

Шумен посрещна участниците в 15-тото ретро рали „Златни пясъци“. 15 автомобила се събраха пред сградата на Община Шумен. 13 от старите возила бяха от основната колона на ралито, а две коли се присъединиха на място за отсечката през Пивовара в града и селата Вехтово и Друмево.

24shumen.com

Най-старата кола е „Волво“ на 50 години, а Николай Ковачев oт Варна пoĸaзa своето 40-годишно „Порше“.
24shumen.com

„Колата е докарана от Германия преди 13 години, след известна реставрация от 12 години не е спирала участия. Това е тунинг кит на „Порше“ 944, навремето така беше модерно, иначе е 924, двулитров мотор, 125 коня заводски, сега малко повече. Усещането да шофираш този автомобил е прекрасно. За мен е удоволствие и хоби“, каза Николай Ковачев. Сред пилотите, заедно със съпруга си бе и Вилияна Станева с BMW, 1988 година.
24shumen.com

„Имам и съвременен автомобил, но управлението на тази кола ми доставя по- голямо удоволствие, именно защото ги няма съвременните регулиращи системи. Голяма емоция е, почти през цялото време воланът трябва да е в обратна на завоя посока, за да успееш да вкараш автомобила в пътя“, каза Вилияна Станева, която вече пета година участва в тези състезания.
За Ради Панайотов да бъде зад волана на своя „Трабант“, 1986 година е истинско удоволствие.
24shumen.com

„Има известна разлика в начина на шофиране, в обслужването на колата. Охлаждането е въздушно, към бензина се добавя масло, това е много важно и не бива да се забравя, защото иначе двигателят задира“, обясни той.
След своеобразния парад, който събра мнозина любопитни шуменци, ретро автомобилите поеха в поредната часова контрола. В 16.00 часа те трябва да финишират след последния трети етап във Варна. От 18.00 часа е награждаването на победителите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНапусна ни спортният деятел Ангел Кънчев-Маратонеца
Следваща статия10 594 заявления за отпускане на помощ за отопление са одобрени в област Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here