дом Общество Шумен отново в Топ 10 по мръсен въздух през последните 4 дни

Шумен отново в Топ 10 по мръсен въздух през последните 4 дни

1
ДЯЛ

В началото на февруари Шумен отново влезе в класацията сред градовете със най-мръсен въздух. За изминалите 6 дни от началото на месеца, Агенцията по околна среда отчита 4 дни, в които сме дишали мръсен въздух. Единствено през уикенда не са регистрирани превишение на стойностите на фини прахови частици в района.
Стойностите са варирали от 1,08 до 1,56 пъти над среднодневната норма. Пределно допустимата стойност на фини прахови частици е 50 mg/m3.
Основна причина за замърсения въздух е масовото използване в бита на твърдо гориво за отопление.
Припомняме, че държавата готви ограничения за употребата на въглища с високо съдържание на сяра и пепел. От следващата зима брикетите на пазара ще трябва да отговорят на по-строги критерии. Те обаче са и по-скъпи.
Новите правила трябва да са готови съвсем скоро и да влязат в сила от следващия отоплителен сезон. Дотогава от бранша съветват при покупката на въглища да се търси сертификат за качество, а дървата да се купуват година по-рано, за да могат да изсъхнат.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Редки тъпанари“ ще веселят почитателите на Мелпомена в Шумен
Следваща статияПлащаме данъци и осигуровки чрез банкови преводи без такси

1 коментар

  1. И как точно когато хората са си по домовете събота и неделя няма превишение? За малоумни ни взеха вече. Кой откъдето може лъже и маже.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here