дом Общество Шуменци почетоха паметта на Левски

Шуменци почетоха паметта на Левски

0
ДЯЛ

Стотици шуменци се стекоха днес пред паметника на Левски в центъра на града, за да почетат паметта на Апостола.
На тържественият ритуал присъства кметът на града Любомир Христов, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, областният управител проф. Стефан Желев, депутатът Иван Иванов, представители на политически партии, просветни и обществени организации.

В словото си пред присъстващите, Красимира Чалъкова от къща-музей „Добри Войников“, припомни живота и делото на Дякона. „Днес за всички нас Васил Левски е код, икона, символ на нашата свобода. В основата на неговите политически възгледи стоят освобождението на България и създаването на демократична република с гаранции за равенството на всички жители без значение какъв е техният етнос и религия. В раздираното ни от противоречия време, в съвременния свят на безверие, на подменени духовни и нравствени ценности, на съмнения и въпроси, на духовен глад, Левски ни е нужен повече от всякога – като опора, като коректив, като надежда за едно по-добро бъдеще“, заяви Красимира Чалъкова.

По повод 146 годишнина от гибелта на Апостола възпитаници на СУ „Васил Левски“ изнесоха рецитал.

Под звуците на военни маршове присъстващите обсипаха паметника на Дякона с венци и цветя.
Възпоменателната церемония бе организирана от Община Шумен и Командването на военния гарнизон в града.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинският съвет във Велики Преслав решава днес бъдещето на в. „Седмица“
Следваща статияСИДП-Шумен: Баланс между екологичните, икономическите и социалните показатели

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here