дом Общество Шуменци подеха подписка срещу почистваща фирма

Шуменци подеха подписка срещу почистваща фирма

0
ДЯЛ

Шуменци са инициирали подписка срещу почистващата фирма „РТК“ ЕООД. Това става ясно от запитване, внесено от общинските съветници от БСП Лили Петрова и Веселин Пенчев за разглеждане на предстоящата сесия на Общинския съвет.
Според двамата запитването е във връзка със сигнали на живущи в района около РУМ, булевард „Велики Преслав“, ул.“Владайско въстание“ и пресечни на тях.
„Чрез нас в качеството ни на общински съветници, те искат да отправят няколко въпроса към общинска администрация, свързани със системното непочистване на града, разнасянето на различни неприятни миризми и боклуци, „газенето в есенни листа“ и „балета върху лед“ – последните две ситуации, се налага да преодоляват ежедневно. Голямо притеснение в тях съществува и заради оглавяването на негативни класации в национални медии – „Шумен сред градовете с най – мръсен въздух“, а знаем, че една от мерките за справяне с това, е именно: системното почистване и миене на уличните платна и тротоари, което липсва”, посочват съветниците. Според Лили Петрова и Веселин Пенчев огромно недоволство буди и фактът, че от близо две години тротоарите не се почистват и обработват под никаква форма и собствениците на жилища са длъжни освен пред домовете си, да чистят и квадратура в обем, надвишаващ задълженията им на съвестни граждани.

Ето и въпросите, които задават съветниците:

1.Какви мерки ще предприемете срещу системното неизпълнение на задълженията от страна на „РТК“ ЕООД за поверения и горепосочен район?
2.Защо не се почистват пространствата около контейнерите, което е предпоставка за разнасяне на боклуци и зарази?
3.Ще бъдат ли измити улиците и кога, тъй като подобна дейност на територията на посочения район не е извършвана в рамките на годината?
4.Предприети ли са някакви мерки и ако да какви за намаляване нивото на ФПЧ и подобряване на атмосферния въздух към този момент?
5.Кой е отговорен за почистване на тротоарите в посочения район и защо няма наложен контрол върху посоченото бездействие в това отношение?
Запитването ще бъде разгледано по време на предстоящата сесия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИван Капралов: Предложението за по-висока цена на водата в Шумен е крайно необосновано
Следваща статияОтчитат ръст на работната заетост в областта за 2017 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here