дом Общество Шуменски ученици се завърнаха с отличия от Националното състезание „Роботика за...

Шуменски ученици се завърнаха с отличия от Националното състезание „Роботика за България“

0
ДЯЛ

С отличия в три от общо четири категории се прибраха учениците от ПГМЕТТ „Христо Ботев“ на състоялия се град Русе регионален кръг на състезанието „Роботика за България“.
Училището бе представено от два отбора. Втори на състезанието в категорията „Робо игра“ се класираха отбор BotYCore в състав: Даниел Митич, Данислав Ченгелиев, Марчело Червенков, Тошко Тошков и Владислав Гюров от 8 клас.

Отбор BigBot в състав: Георги Георгиев (8 клас), Денис Исметов (9 клас), Стоян Цветанов, Даниел Рачев и Калоян Маринов от 10 клас, получи отличия в категориите „Изследователски проект“ и „Отборна игра“. Темата на техния проект е „За по-чиста вода“.
Ръководители на двата отбора са инж. Недялка Йорданова и инж. Иван Николов.
В регионалния кръг на състезанието се включиха общо 18 отбора от Североизточна България. Те се надпреварваха в категориите: „Робо игра“, „Изследователски проект“, Робо дизайн“ и „Отборна игра“.
Целта на състезанието е да се стимулира интереса на учениците към науката и технологиите, както и да се създаде възможност за работа в екип.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСвидетел по делото „Хитрино“: Стана скандал, щом съобщих за незаключена стрелка по коловоза
Следваща статияВалентина Маджарова встъпи в длъжност прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here