дом Общество Шуменски младежи ще обсъждат тема, част от проекта „Европоли“

Шуменски младежи ще обсъждат тема, част от проекта „Европоли“

0
ДЯЛ

Община Шумен е партньор по проект „Европоли – иновативен подход „отдолу-нагоре“ за борба с евроскептицизма чрез работа в мрежа“. Водеща организация по проекта е Чентро Диего Фабри от гр. Форли, Италия. Проектът представлява опит за преодоляване на поколенческите различия между „родители“ и „деца“, и по-конкретно между евроскептично настроените „стари“ и проевропейски настроените „млади“, посредством работни срещи между представители на партньорските организации и с активното участие на местното население. Освен Община Шумен, партньори са Община Медина дел Кампо /Испания/, Община Фано /Италия/, Университета по изкуства в Търгу Муреш /Румъния/, Община Солньок /Унгария/, Младежки център Веление /Словения/ и Община Макарска /Хърватска/.
Досега по проекта са проведени 6 работни срещи, на които са обсъдени няколко теми, касаещи различни аспекти на евроскептицизма – младежка безработица, солидарност, „Бъдеща Европа“, „Бащи и синове – нагласи към ЕС“.
Шумен ще бъде домакин на среща по проекта от 1 до 3 април 2019 г. Основната тема, която ще бъде засегната, е „Мобилност в ЕС“. Участие ще вземат организации, работещи активно по „Еразъм+“ – водеща европейски програма за мобилност, които ще споделят своя опит и успешни проекти. Ще бъдат представени различни възможности, разработени от ЕС, улесняващи придвижването на хора в рамките на Съюза. Доброволци от Общински младежки съвет, със съдействието на информационен център „Европа директно“, ще организират и проведат дебат между ученици, който има за цел да разкрие предимствата и недостатъците от членството на България в ЕС. Участие в работната програма ще вземат и ученици от СУ „Йоан Екзарх Български“ – училище-посланик на Европейския Парламент, които ще изведат на преден план важността от активното гласуване на предстоящите европейски избори.
Заключителното събитие по проект „Европоли“ ще бъде през месец май 2019 г. в гр. Форли /Италия/.
Проектът е разработен по програма „Европа за гражданите“, и е финансиран директно от Европейската комисия. Бюджетът за Община Шумен като партньор по проекта е 26 000 лв., които покриват всички разходи за участието и. Дейностите се координират от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“, консултант по проекта е Фондация „Аделе“.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредстои пръскане с препарати за растителна защита в землищата на община Никола Козлево
Следваща статияГорски и експерти от ПП „Шуменско плато“ със съвместни инициативи за Седмицата гората

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here