дом Здраве Шуменски медици подкрепиха проф. Тодор Кантарджиев

Шуменски медици подкрепиха проф. Тодор Кантарджиев

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Над 30 лекари и медицински сестри от МБАЛ-Шумен излязоха днес пред лечебното заведение, за да подкрепят проф. Тодор Кантарджиев, когото служебното правителство пенсионира.
В протеста се включиха над 30 членове на Българския лекарски съюз в МБАЛ-Шумен.
„Ние не протестираме в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев. Изразяваме дълбоката си обида от пенсионирането на изпълнителния директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Кантарджиев. Заявяваме безусловната си подкрепа за един високо ерудиран професионалист и достоен лекар с над 30-годишен опит. Като съсловна организация нямаме моралното право да останем безразлични към случващото се с нашия колега и доказан специалист, благодарение на когото успяхме да овладеем създалата се кризисна ситуация с COVID-19 в нашата болница и областта. Шуменската болница бе на второ място в страната по брой на хоспитализирани пациенти с коронавирус. Успяхме да се справим благодарение на взетите адекватните противоепидиемични мерки. На проф. Кантарджиев дължим въвеждането на PCR тестовете, както и разкриването на шест лаборатории в страната още през януари 2020 година. Той има принос за въвеждането на бързите антигенни тестове, в избора и обезпечаване с ваксини на здравните работници, както и за въвеждането на по-меки мерки в страната, които да ограничат разпространението и смъртността от COVID-19. Проф. Кантарджиев има заслуга за всичко това“, заяви д-р Найденова. Тя подчерта че към момента 122 или 67% от лекарите в МБАЛ-Шумен са имунизирани.
Присъстващите на протеста бяха категорични, че служебното правителство е постъпило изключително несправедливо и реваншистки към един достоен лекар и доказан специалист с международен авторитет.
24shumen.com
 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПо-малко деца в градините в Шуменско
Следваща статияМобилни полицейски екипи посетиха селата Градище и Белокопитово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here