дом Криминале Шуменски екшън: Пиян дядо удари с колата си патрулка, полицаи го преследваха...

Шуменски екшън: Пиян дядо удари с колата си патрулка, полицаи го преследваха километри

0
ДЯЛ

76-годишен шуменец удари с джипа си патрулка. Полицаи го преследваха няколко километра преди да успеят да го спрат. Екшънът се разиграл в петък около 21,30 часа, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.
Полицаите получили сигнал, че мъж във видимо нетрезво състояние е седнал зад волана на Мицубиши Паджеро и се движи из града. Минути по-късно на ул. ”Владайско въстание” колата била засечена от полицейски екип. Те вдигнали стоп палка, но шофьорът не реагирал, а продължил в източна посока.
Униформените се метнали в патрулката и тръгнали след джипа. Настигнали го на бул. ”Велики Преслав” в района на Изчислителния център. Когато Опелът се изравнил с Мицубишито, за изненада на полицаите мъжът свил рязко вдясно и ударил патрулката.
Гонитбата продължила до вилната зона на кв. „Дивдядово“, където беглецът спрял. От колата слязъл 76-годишния Иван Ж. от Шумен. Дядото не дал смислени обяснения, тъй като бил доста пиян. Все пак се съгласил да го тестват с дрегер, като апаратът показал 1,39 промила алкохол. Бил отведен в полицейския арест, където прекарал нощта.
Премеждията му обаче не свършили тук. След като го освободили, първата работа на дядо Иван да отиде до „Дивдядово“ да си прибере колата. Малко след 10,00 часа катаджии го спрели на ул. ”Съединение”. Мицубишито било без регистрационни номера, а мъжът естествено не могъл да покаже отнетата вчерашния ден книжка.
На Иван Ж. са съставени няколко акта – за неспазване на полицейско разпореждане за спиране със стоп палка, за шофиране в нетрезво състояние, за причиняване на ПТП и напускане на местопроизшествието, за управление на автомобил без валидна застраховка „Гражданска отговорност“, за управление на автомобил с отнето свидетелство за правоуправление и за управление на спрян от движение автомобил.
Образувано е досъдебно производство, казаха от полицията

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПожар изпепели домашно имущество, документи и 400 кв.м постройки
Следваща статияАвтомобил блъсна 84-годишна жена на пешеходна пътека

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here