дом Спорт Шуменски екипаж завърши втори на Рали „България”

Шуменски екипаж завърши втори на Рали „България”

0
ДЯЛ
Снимка: Мартин Сурилов

Шуменският екипаж Мартин Сурилов – Здравко Здравков с „Мицубиши Лансър Ево 9” („Шумен аутоспорт”) завърши на второ място в 51-то издание на Рали „България”. Той остана на 1.1 мин. от победителите – Мирослав Ангелов-Георги Гаджев с „Шкода Фабия Рали 2 ево”. Трети на 3.21 мин. от първите завършиха представителите на Турция Угур Сойлу-Арас Динчер със „Шкода Фабия RS ево”.
Мартин Сурилов спечели 5 от 16-те скоростни отсечки, а в останалите заемаше второ или трето място. Това е най-предното класиране на шуменския пилот в рали „България“.
28 екипажа стартираха в Рали „България”, а до финала достигнаха 27.
За първи път от много години на престижното състезание на почетната стълбичка се качи шуменски екип и вдигна купата за второ място
След дълго отсъствие по трасетата в България екипажът Мартин Сурилов/ Здравко Здравков „Шумен Ауто спорт“ се завърна в първия за годината старт от рали-шампионата. След общо 27 старта в шампионата на страната ни в седем поредни години днешното им представяне е най-доброто в кариерата им.

Снимка: Рали „България“

„Изключително доволни сме от представянето си“, каза след финала шуменският пилот и не скри, че подготовката на автомобила за старта на състезанието е била изключително сериозна. За първи път нямахме сериозни технически проблеми, което си пролича и времената, които дадохме по етапите. Пет етапни победи записаха шуменци по време на състезанието. „Започнахме първия етап с грешка, напуснахме трасето, което ни коства около 15 секунди. В събота на скоростен етап „Лозево 2“ на излизане от единия от завоите след телевизионната кула се забавихме също, малко по-късно в етапа разбрахме, че сме спукали гума, и със спукана гума стигнахме до финала, което също ни „изяде“ около 15 секунди. На Новосел заваля и се наложи да караме по моката настилка със „сухи“ гуми“, допълни навигаторът Здравко Здравков.
Днешният ден стартира с две победи на екипажа на отсечките „Аладжа Манастир 1“ и „Аладжа манастир 2“. Следващите два етапа бяха спечелени от Мирослав Ангелов/ Георги Гаджев. Последният за състезанието скоростен етап отново беше спечелен от екипажът на „Шумен Ауто спорт“.
Следващият старт в шампионата е след по-малко от месец, засега обаче участието, поради липсва на средства е под въпрос. „Разбира се, че имаме желание да участваме не само в определени състезания , а в целия шампионат. Пак стигаме до финансовата част, а към настоящия момент този въпрос не е уреден, допълни Сурилов. Показахме, че можем, класирането в това престижно състезание е допълнение към думите ми“, коментира Здравко Здравков.
И все пак любимците на шуменската публика се надяват, че ще успеят да осигурят необходимите средства за да участват в шампионата на страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДевойките от Бургас спечелиха турнира по футбол в Шумен
Следваща статияШуменските футболисти загубиха срещата с „Дунав“ Русе

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here