дом Култура Шуменският хор „Симеонис“ с престижна награда

Шуменският хор „Симеонис“ с престижна награда

0
ДЯЛ

Шуменският хор „Симеонис” с диригент Славил Димитров получи поредно признание. Този път на четирдесетото издание на Майският международен хоров конкурс „Проф. Георги Димитров“ във Варна.
Хор “Симеонис“ получи трета награда в категория “Еднородни хорове“ и Специалната награда на Фондация „Иван Спасов“.
Хор „Симеонис“ бе единственият български хор, взел участие в престижния международен форум.
Конкурсът е най-престижният международен хоров форум на Балканския полуостров. Тази година се проведе от 17 до 19 май.
Изпълненията на участниците бяха оценявани от международно жури. В него влизаха представители от Германия, Испания, Китай, Словения, Турция и България.
Международният майски хоров конкурс “Проф. Георги Димитров” – Варна е член на Организационния комитет на Международния конкурс за “Голямата европейска награда за хорово пеене”, който се провежда последователно в Арецо (Италия), Дебрецен (Унгария), Тур (Франция), Варна (България), Марибор (Словения) и Толоса (Испания).
Едно от съпътстващите мероприятия на Майският международен хоров конкурс „Проф. Георги Димитров“ във Варна е Националният фестивал на детските и младежки хорове.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроменлива облачност на 20 май
Следваща статияСтуденти от Националния университет за изкуства в Букурещ гостуват с изложба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here