дом Култура Шуменска прима с три награди от международен оперен конкурс

Шуменска прима с три награди от международен оперен конкурс

0
ДЯЛ
Снимка: Александрина Михайлова/Личен архив

Младата и талантлива шуменка Александрина Михайлова спечели три престижни награди от международния оперен конкурс Etta&Paolo Limiti Opera Competition 2021. Това съобщи първият музикален педагог на младата прима Недка Телбизова. Александрина Михайлова също публикува информация в профила си във Фейсбук.
В тежката конкуренция на 80 участници Александрина бе безапелационна в изпълнението си на „Tu che di gel sei cinta“ от „Турандот“ на Пучини.
Впечатлено от таланта й журито присъди на Александрина първа награда, наградата „Млад талант“ и една от двете награди на Асоциация „Севиляна де Амигос де ла Опера“ .
Александрина Михайлова е родена в Шумен през 1998 година. Първият й музикален педагог е Недка Телбизова. Александрина учи оперно пеене в Модена, Италия. През 2016 година е забелязана от Райна Кабаиванска, която я кани да участва в нейния XVI Международен майсторски клас.
Печели стипендията на Столична община и Фондация „Америка за България“, благодарение на която продължава обучението си при световната оперна прима.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна ремонт на част от първокласния път Търговище – Шумен
Следваща статияИздирват 52-годишен шуменец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here