дом Общество Шуменка иска да осинови дете, чака вече 4 години

Шуменка иска да осинови дете, чака вече 4 години

0
ДЯЛ

Шуменка иска да осинови изоставено 2-годишно дете, за което няма други кандидати.
То е здраво, но майката има заболяване, което детето може да отключи евентуално в бъдеще, съобщи NOVA.
Заради това е било и разсиновявано вече няколко пъти.
Гюлхан Мехмедова e в листата на чакащите от 2015 година и четири години не е получавала предложение за дете, което може да вземе за отглеждане. Категорична е, че има условия за отглеждане на героя от репортажа на телевизията. „Видях репортажа, хареса ми детето. Ще му дам образование, дом”, коментира тя.
Проблемът обаче е, че тя не получава предложение да осинови дете, каквото е желанието й.
Темата коментира и директорът на дирекция „Закрила на детето” към администрацията на омбудсмана Ева Жечева в „Здравей, България. „Препоръчваме да се търси баланс да се търси баланс между правата на детето, на хората, които го осиновяват и на биологичните му родители”, обясни тя и допълни, че има изключително много критерии за осиновяването. За това има и Съвет по осиновяване. „Тази мярка за закрила е единственият е единствената, която осигурява родителска грижа. Именно за това тя трябва да бъде устойчива и в дългосрочен план. Българското законодателство все още позволява разсиновяването”, коментира тя.
Категорична е, че преди Съвета за осиновяване да определи детето, което кандидатите за осиновители могат да вземат за отглеждане не е възможно да се проведе среща между тях. Това е било възможно в годините до 2003 година. „Точно Това предизвиква негативната нагласа на хората. Дългата бюрократична процедура, липсата на комуникация със социалните служители в някои случаи. Липсата на внимание към тези хора, които са на един много сложен етап в своя живот – решението да осиновят дете”, заключи Жечева.
Повече вижте във видеото.
Кадър: Нова телевизия
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПожар унищожи 100 бали сено на пътя между Каспичан и Плиска
Следваща статияНа 15-о място сме в страната по брой на работещи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here