дом Други Шуменец спечели дело срещу КАТ, трети месец шофира без талон

Шуменец спечели дело срещу КАТ, трети месец шофира без талон

0
ДЯЛ

Три месеца шуменецът Валери Младенов шофира без талон за управление на МПС, въпреки, че е оборил наказателно постановление на сектор „Пътна полиция“ -Шумен, с което е бил лишен от него.
В началото на миналата 2017 г. Валери решил да изведе семейството си на разходка до паметник „1300 години България“. Докато пътували с личния му автомобил ги ударил джип, идващ откъм Паметника.
Валери позвънил на Спешен телефон 112, за да съобщи за произшествието. Тогава се обадил и на свои приятели, които ги чакали на Паметника, да дойдат и да вземат детето и съпругата му, да не стоят на студа, докато чакат КАТ.
Пристигналите на място служители на сектор „Пътна полиция“ в Шумен предложили на двамата шофьори да бъде съставен двустранен протокол, който Валери отказал.

„Отказах двустранен протокол, тъй като мой приятел ми обясни, че застрахователите не признавали такива двустранни протоколи и настоявах да бъде съставен акт на шофьора с джипа, който ни удари“, уточни шуменецът пред репортер на 24shumen.com.
Валери останал удивен, когато служителите на КАТ съставили акт на ударилия го шофьор, но й на самия него, затова, че нямал столче в колата, с което да превозва детето си. Въпросното столче пък било отпътувало заедно с детето и съпругата му, с колата на приятелите, които дошли да ги вземат още преди пристигането на служителите на сектор „Пътна полиция“.
„Два месеца след случката бях извикан в КАТ, за да ми бъде съставен друг акт, тъй като предишният „падна“ в съда, заради объркани членове и алинеи“, разказва Валери. Така се оказал не с едно, а с цели две нарушения. Едно за това, че нямал столче в колата и друго, че на тръгване от произшествието бил използвал мобилен телефон при управление на МПС.
В края на миналата година Валери окончателно успял да обори пред Административен съд Шумен наказателното постановление и за двете нарушения, които му били приписани. Въпреки, че решението на Административния съд не подлежи на обжалване и е влязло в сила от 25-ти октомври 2017 г., вече трети месец Валери все още не е получил талона си.
„За съжаление, съдът безкритично приема за истина, това, което казват полицаите“, коментира адвокатът на Валери, Живко Жечев и уточни, че срокът за получаване на талона за управление на МПС е една седмица след влизането в сила на решението.
Потърсихме за коментар и Пътна полиция – Шумен, които разясниха, че решението на Административен съд не е достигнало до тях, както и че Валери може да занесе решението на съда и да си получи талона.
Въпреки благоприятния за него край, Валери е решен да заведе граждански иск срещу двамата служителите на КАТ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтиде си още един от големите актьори на България – Стефан Илиев
Следваща статияПропуските за паркиране може да поскъпнат с 20 лева?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here