дом Общество Шуменец пребори ВиК в съдебна битка за цената на водата

Шуменец пребори ВиК в съдебна битка за цената на водата

0
ДЯЛ

Шуменец пребори ВиК оператора в Шумен в съдебна битка. Главният експерт в Комисията за защита правата на потребителите – Владимир Герчев заведе дело срещу Водното дружество заради цената на водата, която не съответства с качеството й. Шуменецът оспорил фактурата си от декември 2014 до март 2015 година, когато водата в града е била със завишени стойности на мътност и не отговаряла на изискванията за консумация. По тази причина Окръжният съд в Шумен признава, че Герчев дължи половината от стойността на изразходваната вода, тъй като ВиК- операторът не е спазил задължението да доставя питейна вода до крайния потребител. Пред „Труд“ Владимир Герчев посочва, че всеки един шуменец може да изисква същото и след като водата не отговаря на качествата определени в Наредба 9, то потребителите не са длъжни да плащат цялата сума. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
Към днешна дата водата в Шумен, Велики Преслав, Дибич, Белокопитово и Панайот Волов и околни населени места продължава да държи високи стойности на мътност, което я прави негодна за питейни нужди. Нивото на остатъчен хлор е засилен от края на февруари, но в момента количеството му е в допустимите граници. Инспекцията препоръчва водата в населените места, водоснабдявани от язовир „Тича” да не се ползва за пиене.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес е Ден на Търновската конституция и празник на юристите
Следваща статияОгнеборци гасиха сухи треви и пожар в контейнер