дом Криминале Шест пожара в сухи треви гасиха огнеборците в Шуменско през последните 24...

Шест пожара в сухи треви гасиха огнеборците в Шуменско през последните 24 часа

0
ДЯЛ

На шест сигнала за пожари са реагирали огнеборците в Шуменско през последните 24 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
В 9.13 часа е приет сигнал за пожар в сухи треви близо до пазар в Хитрино. На място бил пратен екип от РСПБЗН-Шумен. Пламъците са погасени с помощта на 300 литра вода, пожарът е без материални загуби.
В 19.05 часа е съобщено, че до жп прелеза на село Велино е възникнал пожар в сухи треви. Към мястото на инцидента е насочен противопожарен екип от шуменската пожарна. Огнеборците погасили пламъците, които били на площ от 90 000 кв.м. с помощта на 6 000 литра вода.
В 19.17 часа е прието съобщение, че в района на жп линията в село Каменяк е възникнал пожар в сухи треви. Екип от РСПБЗН-Шумен бил насочен към мястото на произшествието. Пожарът бил на площ от около 75 000 кв.м. Благодарение на бързата реакция на огнеборците пламъците били погасени с помощта на 3 000 литра вода без да се разпространят по време на силния вятър. Не са допуснати материални загуби.
В 19.20 часа е прието съобщение, че е възникнал пожар в сухи треви до кариерата в село Златна нива. Към мястото на произшествието бил насочен екип на РСПЗБН-Нови пазар. Огнеборците установили, че пламъците обхванали площ от около 70 000 кв.м. Пожарът бил погасен с помощта на 8 000 литра вода. Спасени от опожаряване са 500 декара посеви. Причина за трите пожара в сухи треви са искри от спирачки на преминаващ влак.
В 21.33 часа на 5 август е получен сигнал за пожар в сухи треви на бул. “Велики Преслав„ в Шумен зад Механотехникума. Пожарът е загасен със 100 литра вода и е без материални загуби.
В 15.49 часа вчера в дежурната част на РСПБЗН-Нови пазар е получено съобщение за пожар зад автокъщите в града. Към мястото на произшествието бил насочен противопожарен екип. Пламъците, които били в сухи треви, а погасени с помощта на 3 000 литра вода. Пожарът е без материални загуби.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАко изборите са днес: ГЕРБ – 15,2%, „Има такъв народ“ – 15%, БСП – 13,5%
Следваща статияЗадържаха двама за наркотици, откриха в тях 12 грама марихуана и везна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here