дом Криминале Шестима пияни зад волана, рекордьорът – с 2,26 промила

Шестима пияни зад волана, рекордьорът – с 2,26 промила

0
ДЯЛ

Шестима са установени да управляват под въздействие на алкохол през почивните дни в Шуменско, единият от водачите освен с алкохол бил под въздействието и на опиати.
„Рекордът“ е на 24-годишен жител на село Климент. Той бил спрян за проверка около 03.55 часа на 26 май на бул.“Симеон Велики“ в Шумен. А.А. бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“ Пасат с шуменска регистрация. Тестът с дрегер отчел 2, 26 промила алкохол в издишания от водача въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ.
Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Малко след това за проверка на входа на хипермаркет на бул.“Симеон Велики“ бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“ Пасат без регистрационни номера. Зад волана бил С.А./22г./ от село Климент. По време на проверката станало ясно, че водачът е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство и с влязло в сила наказателно постановление. Образувано е бързо производство.

31-годишен мъж от Шумен бил установен да шофира с 1,98 промила алкохол на 26 май в 08.30 часа сутринта. Проверката била извършена на пл.“Кристал“ в града. А.Н. управлявал лек автомобил Ауди с шуменска регистрация. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,98 промила алкохол. Последвала проба и с дръг тест, която отчела наличие на „опиати“. Дал е кръвна проба за анализ.
Задържан е в РУ- Шумен за срок до 24 часа. За шофиране след употреба на алкохол с над 1,2 промила и след употреба на наркотични или упойващи вещества са започнати бързи производства.

При извършена проверка около 01.40 часа на 26 май близо до паркинг до хотел на бул.“Симеон Велики“ в Шумен било установено, че местният жител И.С./46г./ управлява лек автомобил „Фолксваген“ Туран с шуменска регистрация с 1,86 промила алкохол. Водачът е дал кръвна проба за анализ.
Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.
27-годишен мъж от село Ветрище бил установен да шофира с 1,58 промила алкохол. Той управлявал лек автомобил „Фолксваген“ Пасат с шуменска регистрация. Бил спрян за проверка около 23 часа на 25 май на ул.“Тракия“ в село Ветрище.
Т.С. е дал кръвна проба за анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

На 27 май около 14.55 часа при извършена рутинна проверка на водач на лек автомобил „Опел“ Тигра с шуменска регистрация било установено, че Й.Й. от Шумен шофира под въздействие на алкохол. Проверката била извършена на кръстовище на ул.“Добри Войников“ с ул.“Съединение“ . 43-годишеният мъж не е дал кръвна проба за анализ.
Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

На 23 май около 23.55 часа в Каолиново за проверка бил спрян водач на лек автомобил „Ленд Ровуър“ с турски регистрационни номера. Зад волана бил С.В./41г./ с постоянен адрес в Каолиново. По време на проверката станало ясно, че освен неправоспособен водачът е седнал зад волана на автомобила и след употреба на алкохол. Тестван е с дрегер, който отчел 1,54 промила алкохол в издишания въздух. С.В. не е дал кръвна проба за анализ. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХулиган потроши стъклата на магазин за дрехи
Следваща статияАлкохол „катастрофира“ „Дачия“ и бус, задържаха пияния шофьор