дом Политика Шестима депутати напуснаха групата на БСП, петима се сбогуват и с партията

Шестима депутати напуснаха групата на БСП, петима се сбогуват и с партията

0
ДЯЛ

Шестима депутати напускат парламентарната група на БСП. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов, които не попаднаха в Националния съвет на партията при гласуването на 902 делегати на 50-тия конгрес.
„Аз не напускам БСП, защото ръководството на партията я напусна с политиката си, оставам член“ , заяви Жаблянов. Според него, опитът БСП да бъде превърната в дясна партия е истинска заплаха за демокрацията.
6-имата обявиха решението си в кулоарите на бившия Партиен дом, където е преместен парламентът.
„Прекратяваме членството си в БСП, но оставаме социалисти“, заяви Красимир Янков.
Припомняме, че той бе един от кандидатите за председателското място и се изправи в сблъсък с Корнелия Нинова.
Както вече писахме, депутатът Иван Иванов, бившият кмет на Велики Преслав Александър Горчев, общинските съветници Лили Петрова и Веселин Пенчев вече са част от Националния съвет на БСП. Четиримата социалисти бяха избрани за членове на ръководния оран на партията по време на 50-ия конгрес на левите, който се проведе на 27 септември. От Националния съвет на партията обаче отпаднаха други двама шуменци – Димитър Дъбов и Анатоли Стоянов, избрани в предходния мандат.
Снимка: Фрог нюз
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМариела Йорданова: Ще има компромис с есенните обработки и влагане на сертифицирани семена
Следваща статияКарадайъ с коментар за протестите пред централата и проведените частични избори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here