дом Общество Шахматен клуб „Шумен 2005“ иска сградата на бившия ОДК

Шахматен клуб „Шумен 2005“ иска сградата на бившия ОДК

0
ДЯЛ

Управителният съвет на Шахматен клуб „Шумен 2005“ иска състезателите да се преместят от Младежкия дом в сградата на бившия Обединен детски комплекс (ОДК) в града.
Шахматистите имат намерение да превърнат къщата на улица „Панайот Волов“ в център на този спорт. Те имат идея да създадат база с модерни зали за тренировка, библиотека с компютри, дигитални уреди и фонд от специализирана литература, зали за презентация, турнири и кът за посетители.
Договорът за наем между Шахматен клуб „Шумен 2005“ и Общината ще бъде сключен за срок от 5 години. Условието за ползване на помещенията е за 4 години клубът да инвестира 85 хил. лева собствени средства за ремонт на помещенията. От тях 5 хил. лева за обновяване на дворното пространство и още по 20 хил. всяка година за реновиране на сградата.
Мнението на местната управа е, че сградата на бившия ОДК е подходяща за шахматен център. Къщата на улица „Панайот Волов“ е свободна от края на лятото на 2018 година.
Шахматистите ползват залата в Младежкия дом от 2005 година, въпреки че имаха право на това до 2008 година.
Предстои въпросът да бъде разгледан от местния парламент на сесията на 31 януари.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВеселин Пенчев: БСП е единствената алтернатива на статуквото ГЕРБ
Следваща статияМъгла и заскрежени пътни настилки в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here