дом Общество Читатели алармират: Във Велики Преслав няма отворена аптека в неделя

Читатели алармират: Във Велики Преслав няма отворена аптека в неделя

0
ДЯЛ

Притеснени читатели алармират, че от известно време във Велики Преслав няма отворена аптека в неделя. Досега работела аптеката на пазара, но вече не. “ Оттук си купувахме лекарства, докато продавахме стоката си“, споделиха търговци от шуменските села, Търговище и Омуртаг.
От липсата на аптека се оплакаха и клиенти на пазара. През уикенда те обиколили града, за да купят лекарства на възрастните си родители, но навсякъде било затворено. Ако някой изпадне в криза, Бог да му е на помощ, коментират те.
„Срамота. В стара българска столица да няма откъде да си купиш лекарства, ако ти стане зле“, възмутиха се гости от София, дошли да разгледат забележителностите от Симеоновия златен век пред 24shumen.com.
Потърсихме за коментар на ситуацията и общински съветници. Някои от тях не знаеха, че нито една аптека в града не работи в неделния ден. Други бяха доста критични: „Не е редно. Направо скандално е. Но няма как да реагираме, тъй като в случая се касае за частен бизнес. С вързани ръце сме, но от Общинската администрация трябва да намерят решение на проблема“, заяви съветник.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицаи и ученици борят агресията, учат се на безопасност и лична защита
Следваща статияДве отличия за клубът по роботика „Epsylon Engeneers“