дом Общество Честват 9 май – Ден на Европа в Шумен

Честват 9 май – Ден на Европа в Шумен

0
ДЯЛ

С ученическа щафета по булевард „Славянски”, ритуал по поднасяне на венци и цветя на пл. „Кристал” и празничен концерт на открито в Шумен ще бъде отбелязан 9 май – Денят на Европа, и 76 години от победата над хитлерофашизма, информират от пресцентъра на Общината.
Програмата ще започне от 9.30 часа със старт на щафетата „Европа”. Състезанието ще се проведе по южното платно на бул. „Славянски” от Руския паметник до Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”. В спортната проява ще участват ученици от 5 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи – 5-7 клас, 8-9 клас и 10-12 клас. Награждаването на победителите ще се състои от 10.30 часа на пл. „Кристал”.
Военен ритуал по поднасяне на венци и цветя ще се състои пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал” от 11.00 часа. В него ще се включат кметът Любомир Христов, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни, обществени организации и граждани.
Празничният концерт „Нощ на европейската и световна музика” ще започне от 20.00 часа на откритата сцена в Парк „Студентски”. Спектакълът е с участието на Градския духов оркестър „Михаил Биков”, Смесения хор „Проф. Венета Вичева” и деца от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов” с вокален педагог Ива Георгиева. Ще бъде създадена необходимата организация за провеждането на събитието при спазване на всички мерки за безопасност – на входа ще има дезинфектанти, а седящите места за публиката ще бъдат разположени на дистанция. Входът е свободен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДаниел Малев е новият директор на Телевизия Шумен
Следваща статия84 процедури за премахване на стари коли откри Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here