дом Общество „Черен лед“ скова шуменските улици, катастрофи са регистрирани на няколко места

„Черен лед“ скова шуменските улици, катастрофи са регистрирани на няколко места

1
ДЯЛ
Снимка:Басри Рахмиев

„Черен лед“ се образува по улиците в Шумен, след като част от снежната покривка се разтопи и температурите паднаха рязко. Така нареченият „черен лед” предизвика няколко катастрофи през последните два часа. Произшествие стана в района на кръстовището на площад „Кристал”. ПТП е станало е и до кръстовището на Бадема. За верижна катастрофа с няколко автомобила, съобщиха от квартал „Дивдядово”. Според очевидци, причината е ледът, сковал асфалта. „Асфалтът е замръзнал, много тънък фин слой лед, не се забелязва и не се вижда нито една кола да опесъчава или да обработва пътищата с препарати против замръзване”, коментират шофьори. За ударени автомобили се съобщава и на паркинга на магазин Лидъл.
Така нареченият „черен лед“ е едно от най-опасните явления на пътя, на което няма как да се противопоставим. Това става, когато замръзва водата по асфалта и няма нищо, което да се забелязва на пръв поглед.
Специалисти поясняват, че при тези случаи със сигурност ще се получи завъртане на автомобила и излизане от пътя. Той подчерта, че независимо от възрастта на колата и нейните екстри, срещу леда на пътя няма какво да се направи. При зимни условия най-добре е да се използват предавките на колата за спиране и скоростта да се намаля плавно.
Няма информация за пострадали при катастрофите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФестивалът „Двойник за един ден“ и постановката „Криворазбраната цивилизация“- приоритетни в бюджета за култура
Следваща статияДнес прекъсват тока в село Драгоево

1 коментар

  1. Well, thanks for making it so I can’t read your article. You only want people that are fluent in Bulgarian to read it? The news should be available to everyone. Not only do you make it an image (as opposed to text) so it can’t be copied/pasted into Google but you make it non-right-click-selectable so I can’t copy the image and convert it to text. Well, I guess I can do a screen capture but why on earth do you do such a ridiculous thing?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here