дом Общество Чайлев иска комисия, която да преименува местности с турски названия в общината

Чайлев иска комисия, която да преименува местности с турски названия в общината

0
ДЯЛ

Общинският съветник Добрин Чайлев е внесъл докладна, с която настоява за създаването на временна комисия за преименуване на местности на територията на община Шумен. Според искането му „има много неразбираеми наименования на местности, които се оказват смесица от чужди топоними”. В тази връзка Чайлев предлага създаването на въпросната комисия.
„Тази комисия ще изготви цялостна стратегия по изготвяне на чуждите топиними с такива, които да отговарят на нашата история и традиция. Част от думите ще бъдат преведени буквално, други ще се преименуват по аналогия, а на трети имената ще бъдат сменени изцяло. В тази комисия ще участват представители на всяка една политическа партия или група от местния Общински съвет. Предвижда се да бъде привлечен и началника на Общинската служба по земеделие. Промяната на имената няма да налага подмяната на документи от собствениците на имоти”, пише още в докладната съветникът от „Атака“ Добрин Чайлев.
Тя ще бъде обсъдена на предстоящата сесия на общински съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМъжете в областта живеят средно 71 години, жените са по-дълголетни
Следваща статияВирус поваля малки и големи с 40 градуса температура и повръщане