дом Политика ЦИК обяви разпределението на мандатите в парламента

ЦИК обяви разпределението на мандатите в парламента

0
ДЯЛ
Снимка: novinite.bg

Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите и броя депутати в различните партийни групи на 46-то Народно събрание.
Най-многобройна е групата на „Има такъв народ“. Хората на Слави в парламента ще бъдат 65. С двама души по-малко ще са депутатите от ГЕРБ-СДС – 63.
БСП ще разполага с 36 народни представители, а „Демократична България“ с 34.
Групата на ДПС спечели 29 места, а хората на Мая Манолова – 13.
Кандидатите избрани в два многомандатни района са длъжни в еднодневен срок от обявяване на резултатите да уведомят ЦИК писмено, в коя листа остават депутати.
ЦИК обявява имената на народните представители най-късно 7 след деня на вота. До 18 юли е и срокът, в който партиите и коалициите трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали.
Четирима са избраните за депутати, които се отказаха от местата си в парламента. Това са бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, Илко Стоянов от „Има такъв народ“, който бе избран за кмет на Благоевград и предпочете да остане в местната власт.
ЦИК са уважили и отказа на проф. Григор Горчев, избран от листата на ГЕРБ-СДС в Плевен, както и на Николай Колев от листата на ДПС в Стара Загора.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДПС печели 90.52% в Турция, втори са ГЕРБ, а 7-ото място е за „Атака“
Следваща статияСлави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here