дом Общество Цената за обработка на строителни отпадъци в община Велики Преслав скача драстично?

Цената за обработка на строителни отпадъци в община Велики Преслав скача драстично?

0
ДЯЛ

Цената за депониране и третиране на строителни отпадъци и земни маси може да скочи драстично, ако Общинският съвет гласува докладната записка, внесена от кмета инж. Янко Йорданов за изменение и допълнение на Наредба №4 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на община Велики Преслав. Сега за тази услуга се плащат по 5 лв. за тон обработен строителен отпадък, а предложението е цената й да стане 23 лв./куб. м. Увеличението се мотивира с това, че на територията на община Велики Преслав няма депо, което да отговаря на нормативните изисквания, а кариерите в селата Драгоево и Троица нямат възможността на този етап да извършват тази дейността. По тази причина е сключен договор с фирмата, която оперира кариера „Златна нива”.
Новата цена включва натоварване, транспортиране, обработка и оползотворяване на строителните отпадъци и земни маси. Жителите на общината, желаещи сами да извозят строителните си отпадъци или земни маси до депото в с. Златна нива, ще трябва да заплатят такса от на 5 лв. за удостоверение за насочване и определяне на маршрут за транспортиране на отпадъците. Удостоверението ще дава възможност на заявителя да се ползва от договорената между Община Велики Преслав и фирмата цена за тон строителен отпадък.
Докладната записка ще бъде обсъдена на заседанието на Общинския съвет, което започва в 13.30 часа днес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатягат мерките за сигурност за абитуриентските балове в областта
Следваща статияIТ школи от Шумен и Ямбол са партньори в шестия кръг на CodeIT

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here